Is Wärft`l iss schunn ziemlich proall, dar Knupp huppt furt mit lautem Knoall. Bein Sitzen wird’s mit dar Luft schunn ganz scheen enge. Do reduzier mer moal de Menge!
Mir Äberlausitzer schlurfen raicht gerne anne Suppe. Woas furr eene iss uns völlich Schnuppe. De heese Briee schweeft is Schlaichte aus`n Bittch ...Gott behitt`ch.
Su moancher fühlt sich erscht richtsch wohl mit Möhrn, grienen Blaat`ln und Blumenkohl. Tomaten, Sellerie und Rettch, Hauptsache kee Fleesch, ne fettch. Und um das Mahl zu komplettieren dun mirsch schiene mit Petersilie ausgarnieren.
Wer zunn Obte will nischt woarmes, weil`n schunn an Doarm raicht woarm iss. Dar kriggt sei Schniet`l wie d`r Heeme .Aber keun misst`r schunn allene.
Wenn mir äberlausitzer Weiber as Staat`l zun Eikoof`m giehn und dann mit d`r Nubbern beim Troatsche stiehn, do kimmt`s schunn moal fier, doas mersch gloatt vergass`n, doas mir zunn Fleescher wullt`l, waig`n woass ze Ass`n. Zun Obte d`r Heeme, do schisst`s uns dann ei. Do hau`mer schnell fur`n Aal`n a poar Eier a de Pfoanne rei!!
A Stick`l Fleesch dutt ock geroat`n dutt mann`s a gutt`n Fette broat`n. De Pfoanne raicht hees und iss Fleesch ock kurz rei. Wenn ersch bluttch wullt, dann schmeis mersch am Dieg`l vorbei.
Ganz schlaue Leute hoann bestimmt, doas alles, woas ann Deiche schwimmt d`r Woammpe oh ganz gutt bekimmt. Mir wulln ok hoff`m, doas doas stimmt.
Su a Schwein iss zu bedauern, a unsern Bitt`ch, doa dutt`s „versauern„ Die Zukunft ist vorausbestimmt,wenns Bäuchel schunn ann Kessel schwimmt. Wurscht und Fleesch und Hackepeter, hausgemacht, su moggs a jeder.
Dan klenn Quälgeistern, die uns moanchmoal de Nerven zerfetzen miss`n mir oh woas vor de Noase setzen ! Und damit euch`s Ass`n besser rutscht, wird hinderher no woas gelutscht.
Letzte Aktualisierung: 11.10.2024. Es gilt die jeweils aktuelle Speisekarte im Restaurant. Änderungen vorbehalten.